Σφαγή Αμάχων στη Γάζα Συνεχίζεται Με Θύματα Παιδιά και Τραυματίες

Σφαγή Αμάχων στη Γάζα Συνεχίζεται Με Θύματα Παιδιά και Τραυματίες

Η κατάσταση στη Γάζα συνεχίζει να είναι δραματική, με νέα θύματα από ισραηλινές επιθέσεις. Το βράδυ της Κυριακής, τουλάχιστον 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, από επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε σκηνές εκτοπισμένων εντός του νοσοκομείου Αλ Άκσα στο κέντρο της Γάζας.

Πλάνα από το σημείο δείχνουν σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τις φλόγες που έχουν κατακάψει τον καταυλισμό. Η κατάσταση είναι δραματική, και οι οπτικές εικόνες είναι πολύ σκληρές για να τις αντέξει κανείς.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι στόχευσε «τρομοκράτες» της Χαμάς σε ένα «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Την ίδια στιγμή, μια άλλη σφοδρή σύγκρουση εξελίσσεται στα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο, όπου τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν σε επίθεση της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, ανακοινώνοντας ότι η επίθεση αυτή ήταν απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό και ότι τα πλήγματα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν αν οι επιθέσεις από πλευράς Ισραήλ συνεχιστούν.

Ο Israeli Defense Forces (IDF) δήλωσε ότι περίπου 115 βλήματα που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ είχαν περάσει στο ισραηλινό έδαφος. Η απάντηση στις ενδιάμεσες αυτές επιθέσεις είναι σφοδρή, με το Ισραήλ να στοχεύει ένοπλες θέσεις και εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η κατάσταση στη Gaza και η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ πιθανόν να προκαλέσουν περαιτέρω ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr