Σημαντικά Γεγονότα και Πολιτική Αναταραχή σε Διεθνές Επίπεδο

Σημαντικά Γεγονότα και Πολιτική Αναταραχή σε Διεθνές Επίπεδο

Στη Βρετανία, ο Guardian αναφέρει: «Αστυνομικός που είχε πυροβολήσει έναν άοπλο οδηγό στο κεφάλι απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας». Ο Μάρτιν Μπλέικ, ένας αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι έναν άνδρα στο νότιο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας.

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ σε όλα τα μέτωπα για να διευρύνει το χάσμα». Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να διατηρεί την επιρροή του σε κομβικές πολιτείες, ενώ αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σερβίρει πατάτες σε ένα Mcdonald’s.

Στη Γερμανία, η Die Welt τονίζει: «Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερες εξουσίες». Παρά τη δημόσια δήλωση των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη θετική συνεργασία με τις ΗΠΑ, η εξάρτηση είναι εμφανής.

Στην Ιαπωνία, η El Pais γράφει: «Ισραηλινοί που επιθυμούν να αποικίσουν τη Γάζα, κατασκηνώνουν ήδη στις πύλες της». Ένα κίνημα υπεροχής υποστηριζόμενο από ορισμένα μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου προγραμματίζει εγκατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και προάγει την απομάκρυνση των Παλαιστινίων.

Στο μεταξύ, η Washington Post αναφέρει δημοσκόπηση: «Τραμπ – Χάρις ισόπαλοι σε νέα δημοσκόπηση». Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην Αριζόνα, ενώ η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις υπερέχει στη Γεωργία, σύμφωνα με έρευνα του Post-Schar School.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Σχέδιο ειρήνης στη Γάζα: ή τώρα ή ποτέ;». Παρά την πρόσφατη στρατιωτική νίκη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν θα επιτύχει να κερδίσει την ειρήνη.

Κλείνοντας, στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Κούβα αγωνίζεται να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ». Οι διακοπές ρεύματος έχουν εξαντλήσει μια ήδη αδύναμη οικονομία, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις.

Πηγή: documentonews.gr