Σημαντικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή: Πολεμικές επιτροπές και διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες

Σημαντικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή: Πολεμικές επιτροπές και διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες

Στη Γαλλία, η Le Figaro κάνει λόγο για την κατάληψη του Ποκρόβσκ, χαρακτηρίζοντας την πόλη “κλειδί” καθώς βομβαρδίζεται από όλες τις πλευρές. Η κατάληψη αυτή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την κατάκτηση ολόκληρης της περιοχής του Ντονέτσκ.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υπουργός Άμυνας Πιστόριους. Η Tagesspiegel προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Γερμανία από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου για να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Liberation, πολλές γυναίκες έχουν ενταχθεί στην αντιαεροπορική άμυνα, επιθυμώντας να συνεισφέρουν στην πολεμική προσπάθεια για να αναπληρώσουν την έλλειψη ανδρών.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera ενημερώνει για την πρόταση των ΗΠΑ και της Γαλλίας για άμεση εκεχειρία 21 ημερών στον Λίβανο, προκειμένου να δοθεί χώρος στη διπλωματία μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις.

Στην Ισπανία, η El Pais αναφέρει ότι το Ισραήλ σκοπεύει να επιτεθεί στον Λίβανο “με όλες του τις δυνάμεις” παρά τις προσδοκίες για εκεχειρία, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να υποβαθμίζει τις πιθανότητες κατάπαυσης του πυρός.

Στη Βρετανία, ο Guardian αναφέρει ότι ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη συνέχιση των επιδρομών στον Λίβανο παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 92 άτομα.

Τέλος, στις ΗΠΑ, η Washington Post δημοσιεύει ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Ανταμς, κατηγορείται για δωροδοκία και απάτη, κατηγορία την οποία αρνείται. Στη Wall Street Journal σημειώνεται ότι το νεότερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Κίνας βυθίστηκε την άνοιξη και ότι η απώλεια αυτή προσπαθεί να κρυφτεί από το κινεζικό ναυτικό.

Πηγή: documentonews.gr