Σοβαρές Απώλειες και Καταστροφές από τον Τυφώνα Ελίν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σοβαρές Απώλειες και Καταστροφές από τον Τυφώνα Ελίν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του τυφώνα Ελίν, ο οποίος σάρωσε τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Συνεργεία εργάζονται σκληρά για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση και να εκτιμήσουν τις ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις.

Η Ελίν έπληξε τη βορειοδυτική Φλόριντα την Πέμπτη, με ανέμους που έφταναν τα 225 χλμ/ώρα, και προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταιγίδες της σύγχρονης εποχής για ορισμένες περιοχές. Στην Φλόριντα, στο νησί Σένταρ Κι, οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν στέγες σπιτιών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), οι απώλειες ζωών καταγράφηκαν κυρίως στη Νότια Καρολίνα (22), την Τζόρτζια (17), τη Φλόριντα (11), τη Βόρεια Καρολίνα (2) και τη Βιρτζίνια (1). Το απόγευμα του Σαββάτου, πάνω από ένα εκατομμύριο καταναλωτές στη Νότια Καρολίνα, περίπου 730.000 στην Τζόρτζια και εκατοντάδες χιλιάδες σε άλλες πολιτείες είχαν χάσει την ηλεκτροδότηση τους, σύμφωνα με το poweroutage.us.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφές, λέγοντας ότι «ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς». Οι ομάδες διάσωσης και αποκατάστασης συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για να ανακτήσουν την κανονικότητα στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: documentonews.gr