Σοβαρές πλημμύρες πλήττουν τη νοτιοανατολική Γαλλία προκαλώντας ζημιές και διακοπές ρεύματος

Σοβαρές πλημμύρες πλήττουν τη νοτιοανατολική Γαλλία προκαλώντας ζημιές και διακοπές ρεύματος

Στη νοτιοανατολική Γαλλία, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από τις έντονες πλημμύρες που ακολούθησαν αρκετές ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων. Οι ενημερώσεις αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι δεν υπάρχουν εκθέσεις για θύματα. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France είχε βάλει σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έξι νομούς νότια της Λιόν, αλλά σήμερα η κατάσταση υποβαθμίστηκε σε πορτοκαλί, υποδεικνύοντας ότι η στάθμη των υδάτων αρχίζει να μειώνεται.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ανιές Πανιέ-Ρινασέ, σε ορισμένες περιοχές της Αρντές, σημειώθηκαν βροχές που έφτασαν τα 700 χιλιοστά μέσα σε 48 ώρες. Αυτή η ποσότητα είναι διπλάσια από όσα συνήθως καταγράφονται σε χρόνο μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, και είναι ασυνήθιστα υψηλή.

Ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μετατράπηκε προσωρινά σε χείμαρρο, με εικόνες που δείχνουν αυτοκίνητα, οδικές πινακίδες και ζώα να παρασύρονται από τα νερά. Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε την αποστολή 1.500 επιπλέον πυροσβεστών στις πληγείσες περιοχές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των περιφερειακών τρένων μεταξύ Λιόν και Αγίου Ετιέν οφείλεται στην καταστροφή των σιδηροτροχιών, γεγονός που δείχνει την κλίμακα της φυσικής καταστροφής στην περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr