Στήριξη Μπάιντεν στη Ουκρανία και δέσμευση για στρατιωτική βοήθεια

Στήριξη Μπάιντεν στη Ουκρανία και δέσμευση για στρατιωτική βοήθεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποδέχθηκε τον ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν θα νικήσει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Ο Μπάιντεν, από το Οβάλ Γραφείο, τόνισε: «Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει». Αυτή η δήλωση έρχεται 39 ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένονται αμφίρροπες και ενδέχεται να επηρεάσουν τη συνεχόμενη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις του Κιέβου για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις κατά ρωσικών εδαφών. Ο Ζελένσκι από την πλευρά του χαιρέτισε αυτή τη νέα δέσμη βοήθειας, που όπως δήλωσε, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας του για νίκη στον πόλεμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ουκρανός πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να διατηρήσει την πολιτική υποστήριξης της Ουκρανίας, όπως αυτή εκφράζεται από τη διοίκηση Μπάιντεν.

Πηγή: documentonews.gr