Στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη και απαίτηση ριζικών αλλαγών στο ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου

Στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη και απαίτηση ριζικών αλλαγών στο ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου δηλώνει τη στήριξή της στον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την υλοποίηση ριζικών αλλαγών στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Η απόφαση αυτή ελήφθη με πλειοψηφία, ενώ υπήρξαν δύο αρνητικές ψήφοι. Η επιτροπή ζητάει τη διοργάνωση ενός ανοιχτού και δίκαιου συνεδρίου, στο οποίο θα είναι υποψήφιος και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή επισημαίνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του Προέδρου του κόμματος, οι οποίες προκαλούν σοκ στο παλιό και σαθρό πολιτικό σύστημα και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ο Στέφανος Κασσελάκης προτάσσει την αναγκαιότητα για διαφάνεια, έλεγχο και λογοδοσία, αγνοώντας τις πιέσεις του μεταβατικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Το σύνθημά του περιλαμβάνει την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου ζητάει διαφάνεια και παρουσίαση στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τα χρέη άλλων κομμάτων που βρίσκονται σε αντίθεση με την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, αναφέρεται στην αδράνεια και το κλίμα βολέματος που παρατηρείται εντός του κόμματος.

Επιπλέον, αναφέρεται στην αναγκαία άρση των αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, επισημαίνοντας την ανάγκη για αναδημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών του, αντί ενός κόμματος που διαχειρίζεται από λίγους δήθεν ιδιοκτήτες. Η επιτροπή τονίζει ότι οι σταλινικές πρακτικές είναι ξένες στον ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί την απομάκρυνση όσων τις προωθούν.

Διατίθεται πηγή: documentonews.gr