Στρατιωτική Κλιμάκωση και Ανθρωπιστική Κρίση στον Λίβανο

Στρατιωτική Κλιμάκωση και Ανθρωπιστική Κρίση στον Λίβανο

Στη Γαλλία, η Le Figaro αναφέρει ότι το Ισραήλ προχωρά σε στρατιωτική κλιμάκωση απέναντι στη Χεζμπολάχ. Στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 παιδιών. Από την άλλη πλευρά, στη Liberation τονίζεται ότι οι κάτοικοι του νότιου Λιβάνου εγκαταλείπουν μαζικά τις περιοχές τους και κατεύθυνση παίρνουν προς τη Βηρυτό. Η ακριβής αξία των εκτοπισμένων ανθρώπων δεν έχει ανακοινωθεί.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera και πάλι αναφέρεται στις νέες επιθέσεις στον Λίβανο, με τη φυγή των κατοίκων από τις νότιες περιοχές να συνεχίζεται.

Στη Γερμανία, η Die Welt επισημαίνει ότι το Ισραήλ διατηρεί τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, με περισσότερους από 550 θανάτους να έχουν καταγραφεί. Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Washington Post θέτει στο επίκεντρο τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι ο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια τελευταία έκκληση για ειρήνη στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος. Η Wall Street Journal τονίζει ότι η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη προς τη συγκεκριμένη σύνοδο, εν μέσω σοβαρών παγκόσμιων προκλήσεων.

Στη Βρετανία, ο Guardian αναφέρεται στην ομιλία του Στάρμερ στο συνέδριο των Εργατικών, όπου τόνισε την ανάγκη για πραγματικές υποσχέσεις προς τους πολίτες. Στη Daily Telegraph, ο Στάρμερ υποστήριξε ότι το κράτος θα επανέλθει τον έλεγχο σε τομείς όπως η υγεία, η ενέργεια και η εκπαίδευση.

Τέλος, στην Ισπανία, η El Pais μεταφέρει την υποστήριξη του Ισπανού προεδρεύοντα, Πέδρο Σάντσεθ, προς το σχέδιο του Μάριο Ντράγκι για αμοιβαιοποίηση του χρέους στην ΕΕ, ενισχύοντας τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων.

Πηγή: documentonews.gr