«Συγκλονιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με νέα κλιμάκωση των επιθέσεων»

«Συγκλονιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με νέα κλιμάκωση των επιθέσεων»

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή. Νωρίς το πρωί νέα έκρηξη συγκλόνισε τη Βηρυτό, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας, οι παλαιστινιακές αρχές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το τίμημα θα είναι βαρύ για την επίθεση στην εξοχική του κατοικία στην Καισάρεια, κατηγορώντας το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ. «Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τη Χεζμπολάχ να προσπαθήσει να απαντήσει ουσιαστικά στις ισραηλινές επιθέσεις. Μέσα σε αυτά τα τρία λεπτά, από τις 11:09 μέχρι τις 11:12, 70 ρουκέτες έφυγαν από την περιοχή του Λιβάνου με κατεύθυνση το Ισραήλ. Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ όσες πέρασαν έχουν χτυπήσει σε δασικές εκτάσεις ή ανοικτές περιοχές».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία του επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό. Από αυτό το πλήγμα «εξοντώθηκαν» τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ. Ο Ραμπά Αμπάς Αγουάντα, ένας από αυτούς, είχε μακρά εμπειρία στην Τεχεράνη και μετέφερε μια σειρά από τεχνογνωσίες για τα όπλα ακριβείας στη Χεζμπολάχ, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της οργάνωσης. Η εξόντωση του συγκεκριμένου ανθρώπου συνιστά μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και στρατηγικής από την πλευρά του Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr