Συγκρούσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ Η Κλιμάκωση των Επιθέσεων και οι Αντεκδικήσεις

Συγκρούσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ Η Κλιμάκωση των Επιθέσεων και οι Αντεκδικήσεις

Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, στοχεύοντας μάλιστα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ και ειδικότερα στον Χασάν Νασράλα. Στο πλαίσιο αυτό, η σιιτική οργάνωση επιδιώκει να δείξει τη μαχητική της ικανότητα, εκδηλώνοντας επανειλημμένες επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι πυροβόλησε στο βόρειο Ισραήλ, ακολουθώντας τα πλήγματα που υπήρξαν κατά του προπυργίου της στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ynet, ακούστηκαν εκρήξεις στο Τελ Αβίβ, με τους Times of Israel να αναφέρουν ότι περίπου 65 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής.

Λίγο πριν από τις 10 μ.μ., προς το Safed εκτοξεύτηκαν περίπου 30 ρουκέτες, με τοπικούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στη βόρεια πόλη. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αεροπορική άμυνα του Ισραήλ ήταν λειτουργική, με τον μεγαλύτερο μέρος των ρουκετών να καταρρίπτεται.

Αυτή η επίθεση χαρακτηρίζεται ως η πρώτη μεγάλη απάντηση της Χεζμπολάχ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές. Πηγή: documentonews.gr