Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη σκοτώνουν 12χρονο Παλαιστίνιο εν μέσω κλιμάκωσης της βίας

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη σκοτώνουν 12χρονο Παλαιστίνιο εν μέσω κλιμάκωσης της βίας

Ένας 12χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διενεργείται διαδικασία επαλήθευσης της πληροφορίας.

Η περιοχή Καλάντια παρουσίασε σκηνές έντασης, με βίντεο να δείχνουν ομάδες νεαρών να αποκλείουν δρόμους με καμένα λάστιχα, ενώ οχήματα του ισραηλινού στρατού και ασθενοφόρα ήταν παρόντα στο σημείο. Από τον Οκτώβριο του 2022, η βία στη Δυτική Όχθη έχει ενταθεί, με εκατοντάδες Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων και αμάχων, να έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Επιπλέον, δεκάδες Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από παλαιστινιακές επιθέσεις στο ίδιο διάστημα.

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία προκάλεσε την κλιμάκωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας και τη μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ισραληνοπαλαιστινιακή σύγκρουση των τελευταίων δεκαετιών. Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού, με περιορισμούς στις μετακινήσεις στη Δυτική Όχθη και κλείσιμο πολλών μεθοριακών σημείων ελέγχου, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Παλαιστίνιοι με άδειες εισόδου έχουν λάβει ειδοποιήσεις ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr