Συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Στις ΗΠΑ, η Washington Post δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο: «Ένας εύθραυστος Λίβανος αντιμέτωπος με την καταστροφή». Η συνεχιζόμενη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στον Λίβανο έχει φέρει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις σε αυτή τη χώρα, με τον αριθμό των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους να φτάνει το ένα εκατομμύριο. Στη Wall Street Journal αναφέρεται: «Το Ισραήλ χτύπησε την Υεμένη, εντείνει τα χτυπήματα στη Χεζμπολάχ». Αυτές οι ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων εντάσσουν τη σύγκρουση σε μια ακόμα πιο ευρεία διάσταση.

Στη Βρετανία, ο Guardian σημειώνει: «Η βία κλιμακώνεται καθώς το Ισραήλ στόχευσε την Υεμένη σε αεροπορικές επιδρομές», με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει πολλαπλούς στόχους στην Υεμένη και στον Λίβανο. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις την Κυριακή 29/10.

Στη Γαλλία, η Le Figaro υπογραμμίζει την «ακραία ένταση στην περιοχή» μετά τη δολοφονία του αρχηγού της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε μια ισραηλινή επιδρομή. Η εφημερίδα Liberation τονίζει ότι «η σύγκρουση εισέρχεται σε μια νέα διάσταση», δεδομένου ότι ο θάνατος του Νασράλα και του επιτελείου του έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης», τον οποίο διευθύνει το Ιράν.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την Tagesspiegel, μετά τη δολοφονία του Νασράλα, το Ιράν φαίνεται να ανησυχεί για πιθανές επόμενες επιθέσεις εναντίον του.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει ότι οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει σημαντικές ανθρωπιστικές κρίσεις και αναστάτωσαν την περιοχή.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει ότι το Ισραήλ έχει επιτεθεί στην Υεμένη, με δεκάδες αεροπλάνα να βομβαρδίζουν ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς και λιμάνια, επιμένοντας να συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο.

Πηγή: documentonews.gr