Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και Φωνής της Λογικής για το Μεταναστευτικό

Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και Φωνής της Λογικής για το Μεταναστευτικό

Το ακροδεξιό κόμμα Φωνή της Λογικής, με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Αφροδίτη Λατινοπούλου, έχει κατηγορηθεί από τη Νέα Δημοκρατία για την ευθυγράμμιση του με τις ακροδεξιές τάσεις της ΕΕ, ιδίως με τον Βίκτορ Όρμπαν. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, απέρριψε την υιοθέτηση προσεγγίσεων «τύπου Όρμπαν» για τη μετανάστευση, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. Ο Όρμπαν έχει αρνηθεί να δέχεται μετανάστες και πρόσφυγες και έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση.

Η Λατινοπούλου, η οποία παλιότερα ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αποχώρησε το 2023 για να δημιουργήσει τη Φωνή της Λογικής, έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αποκρύψει τις αποτυχίες της στο μεταναστευτικό. Σε δηλώσεις της, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη δουλειά άλλων ευρωπαϊκών ηγετών που επιτυγχάνουν περισσότερα στο θέμα αυτό.

Ο Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στο θέμα της μετανάστευσης και εξέφρασε την ανησυχία ότι η επικράτηση απόψεων όπως του Όρμπαν θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι χώρες πρώτης γραμμής δεν μπορούν να επικαλούνται το βάρος της μετανάστευσης χωρίς τη στήριξη άλλων κρατών της ΕΕ.

Στη συνέχεια, η Λατινοπούλου υπερασπίστηκε τον Όρμπαν, ισχυριζόμενη ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τον εκφοβίσουν, παρακολουθώντας στενά τις προτάσεις του. Δήλωσε ότι αν υπήρχαν περισσότερες πολιτικές παρόμοιες με αυτές του Όρμπαν και άλλων ηγετών όπως η Μελόνι και ο Τουσκ στην ΕΕ, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα θα ήταν λιγότερο επιτακτικά.

Τέλος, οι εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η επιρροή ακροδεξιών κομμάτων, όπως η Φωνή της Λογικής, είναι σε άνοδο, αντλώντας υποστήριξη από την παραδοσιακή δεξιά.

Πηγή: documentonews.gr