Σύλληψη Επτά Ισραηλινών Υπόπτων για Κατασκοπεία προς Όφελος του Ιράν

Σύλληψη Επτά Ισραηλινών Υπόπτων για Κατασκοπεία προς Όφελος του Ιράν

Συνελήφθησαν επτά Ισραηλινοί, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για στρατηγικές βάσεις των IDF (Ισραηλινός Στρατός), σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Times of Israel. Οι ύποπτοι, όλοι τους Εβραίοι και κάτοικοι της Χάιφα και του βόρεια, περιλαμβάνουν έναν στρατιώτη που έχει αποχωρήσει από τις ένοπλες δυνάμεις καθώς και δύο ανήλικους. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ύποπτοι φωτογράφιζαν και συγκέντρωναν δεδομένα σχετικά με τις τοποθεσίες των IDF, όπως τα αρχηγεία άμυνας Kirya στο Τελ Αβίβ και οι αεροπορικές βάσεις Nevatim και Ramat David, καθώς και σημεία όπου βρίσκονται οι μπαταρίες Iron Dome.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι ύποπτοι εκτελούσαν μία σειρά από εργασίες για τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και είχαν έρθει σε επαφή με Ιρανούς πράκτορες. Για τις ενέργειές τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ύποπτοι έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, μερικά από τα οποία καταβλήθηκαν μέσω κρυπτονομισμάτων. Πολλοί από αυτούς φέρεται να ασκούσαν κατασκοπευτική δράση για δύο χρόνια, ενώ όλοι τους εμπλέκονταν σε τέτοιες δραστηριότητες από την αρχή του πολέμου.

Επιπλέον, οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι παρείχαν στρατηγικούς χάρτες στους χειριστές τους, οι οποίοι περιλάμβαναν και τη βάση Γκολάνι, η οποία είχε υποστεί θανατηφόρα επίθεση με drone νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι αρχές έχουν επισημάνει ότι η υπόθεση αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές που εξετάζονται τα τελευταία χρόνια.

Η Εισαγγελία του Κράτους προγραμματίζει να υποβάλει κατηγορίες κατά των επτά υπόπτων για σοβαρά αδικήματα ασφαλείας και θα ζητήσει την προφυλάκισή τους μέχρι την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας.

Πηγή: documentonews.gr