Συναγερμός για τον τυφώνα Μίλτον που απειλεί τη Φλόριντα με καταστροφικές συνέπειες

Συναγερμός για τον τυφώνα Μίλτον που απειλεί τη Φλόριντα με καταστροφικές συνέπειες

Στις ΗΠΑ, ο τυφώνας Μίλτον προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα, με την απειλή σοβαρών καταστροφών. Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους για τον «καταιγίδα τέρας» που θα φέρει ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πολίτες καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές, με τη δήμαρχο της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, να τονίζει: «Φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αν παραμείνετε στις περιοχές που εκκενώνονται, θα πεθάνετε».

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν ήδη λάβει εντολή να φύγουν. Οι αυτοκινητόδρομοι στην Τάμπα είναι μπλοκαρισμένοι από αυτοκίνητα και έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εκκένωση από το 2017, όταν χτύπησε ο τυφώνας Ίρμα.

Οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) χαρακτηρίζουν την καταιγίδα «δυνητικά καταστροφική», αναμένοντας ότι θα πλήξει με πλήρη ισχύ την πυκνοκατοικημένη πόλη Τάμπα Μπέι. Αν και υπάρχει πιθανότητα εξασθένησης του τυφώνα κατά την πορεία του μέσα από τον Κόλπο του Μεξικού, παραμένει επικίνδυνος και ικανός να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η αντίδραση ενός μετεωρολόγου, ο οποίος δάκρυσε ενώ προειδοποιούσε για τους κινδύνους του τυφώνα. «Είναι ένας απίστευτος τυφώνας», δήλωσε ο Μοράλες, εκφράζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Αυτό είναι απλά φρικτό», πρόσθεσε, προτρέποντας τους πολίτες να τονίσουν τη στήριξή τους για την κλιματική δράση.

Οι αρχές προσπαθούν επίσης να διατηρήσουν εφοδιασμένα τα πρατήρια καυσίμων λόγω της αυξημένης ζήτησης, καθώς οι ουρές στα βενζινάδικα είναι τεράστιες. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έχει ανακοινώσει ότι η πολιτεία στέλνει καύσιμα από τα δικά της αποθέματα για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, η Φλόριντα είχε ήδη πληγεί από τον τυφώνα Χέλεν, ο οποίος είχε σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή. Η ανάγκη για εκκένωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς οι αρχές προσπαθούν να προετοιμάσουν τους πολίτες για ένα πιθανώς καταστροφικό γεγονός.

Πηγή: documentonews.gr