Συνάντηση Πούτιν και Πεζεσκιάν για τη Μέση Ανατολή στην Ασχαμπάντ

Συνάντηση Πούτιν και Πεζεσκιάν για τη Μέση Ανατολή στην Ασχαμπάντ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν την Παρασκευή 11/10 στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασχαμπάντ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, που επικαλείται τον σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ. Η συνάντηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα εξεταστούν διμερή ζητήματα και η επιδείνωση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει επίσης σε περιφερειακό φόρουμ στην Τουρκμενιστάν, προσκεκλημένος από τις τοπικές αρχές. Νωρίτερα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, είχε συνομιλίες με τον Ιρανό πρόεδρο στην Τεχεράνη, εστιάζοντας στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Ο Πεζεσκιάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Οκτώβριο για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού Brics, όπου θα έχει ξανά συνομιλίες με τον Πούτιν. Ο Ουσακόφ ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προεδρεύοντα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Πηγή: documentonews.gr