Συνεχιζόμενη Κλιμάκωση Βίας στη Γάζα και τον Λίβανο από τον Ισραηλινό Στρατό

Συνεχιζόμενη Κλιμάκωση Βίας στη Γάζα και τον Λίβανο από τον Ισραηλινό Στρατό

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει αδιάκοπα τον βομβαρδισμό της Γάζας και του Λιβάνου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, τουλάχιστον 1.645 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Σεπτέμβριο, όταν το Ισραήλ αύξησε τις επιθέσεις του στη χώρα. Συνολικά, οι θάνατοι από τις συγκρούσεις μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινών δυνάμεων ανέρχονται σε 2.255 λόγω της κρίσης που διαρκεί ένα χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ένα ισραηλινό αεροσκάφος κατέστρεψε ολοσχερώς ένα παλιό τζαμί στην πόλη Kfar Tebnit στο νότιο Λίβανο, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Επιπλέον, σημειώθηκε επίθεση στη Σιδώνα, όπου ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν ένα διαμέρισμα σε κτίριο κατοικιών. Στη Ναμπατιέχ, η πόλη υπήρξε στόχος και άλλων επιθέσεων, καταστρέφοντας κτίρια.

Στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 200 ανθρώπους, καθώς η στρατιωτική πολιορκία της βόρειας Γάζας προχωρά στην ένατη ημέρα. Ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε την κατάσταση στους διεθνείς οργανισμούς και στα μέσα ενημέρωσης.

Η Χεζμπολάχ απάντησε το πρωί με μια επίθεση κατά του βόρειου Ισραήλ, εκτοξεύοντας γύρω στους 300 ρουκέτες κατά τη διάρκεια 24 ωρών από το νότιο Λίβανο. Επίσης, τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές που κατέστρεψαν έναν ακόμα τζαμί στη χώρα.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν με τη Χεζμπολάχ να ανακοινώνει αντιπαραθέσεις με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη μεθόριο. Ομάδες της Χεζμπολάχ χρησιμοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και αντεπίγραψαν επιθέσεις κατά των Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή του λιβανικού χωριού Ράμια, σε δύο διαδοχικές προσπάθειες διείσδυσης που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: documentonews.gr