Συνεχιζόμενη Κρίση και Φόνος Αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο

Συνεχιζόμενη Κρίση και Φόνος Αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τον Λίβανο

Η εμβέλεια των επιθέσεων από τον ισραηλινό στρατό επεκτείνεται, με το Λίβανο να βιώνει σφοδρούς βομβαρδισμούς, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της Βηρυτού. Σημαντικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν γειτονιές όπως η αλ-Λαγιλάκι και η Χαρέτ Χρέικ, με τις αρχές να αναφέρουν ότι η πόλη βίωσε την πιο βίαιη νύχτα από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης.

Στη Γάζα, κλιμακώνονται οι συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, η οποία περιλαμβάνει έντονες αεροπορικές επιδρομές σε τέμενος και σχολεία που φιλοξενούν εσωτερικά εκτοπισμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις αυτές. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας ανακοίνωσαν σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές ότι 41.870 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.166 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει την ενίσχυση των δυνάμεων του στη Λωρίδα της Γάζας με περισσότερους στρατιώτες και όπλα, εντείνοντας τις επιχειρήσεις ενάντια στις υποδομές της Χαμάς. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις παραμένουν ισχυρές στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα, καθώς και στον Διάδρομο Φιλαδέλφειας, που συνορεύει με την Αίγυπτο.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε επιθέσεις κατά 27 σπιτιών, σχολείων και καταφύγιων εκτοπισμένων κατά τις τελευταίες 48 ώρες, σε μια συγκλονιστική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δύσκολες συνθήκες υγείας στη Γάζα. Όπως σημειώνεται, οι εναπομείναντες νοσοκομειακές υποδομές δεν είναι σε θέση να προσφέρουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Ο ισραηλινός στρατός υπερασπίζεται τις επιθέσεις του ως «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», ενώ η Χαμάς διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι επιχειρήσεις αυτές και οι επιθέσεις προγραμματίζονται σε μια περίοδο που πλησιάζει την πρώτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Πηγή: documentonews.gr