Συνομιλία Μπάιντεν Νετανιάχου για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις στο Ιράν

Συνομιλία Μπάιντεν Νετανιάχου για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις στο Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προγραμματίζει να έχει σήμερα συζήτηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με αναφορές του Reuters. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και οι στρατηγικές επιθέσεις που μπορεί να προγραμματιστούν κατά του Ιράν. Οι δύο ηγέτες δεν έχουν συνομιλήσει εδώ και εβδομάδες, γεγονός που εντείνει την αναμονή στην περιοχή.

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, περιμένοντας την αντίδραση του Ισραήλ στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν ως αντίποινα για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στον Λίβανο. Παρά την ιρανική επίθεση, που δεν είχε θανατηφόρα αποτελέσματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες την χαρακτήρισαν αναποτελεσματική.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, προχωρώντας σε πλήγματα που προκάλεσαν “μεγάλες καταστροφές” στα νότια προάστια της πόλης, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ANI. Ο ισραηλινός στρατός έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης ορισμένων κτιρίων στην περιοχή, η οποία θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ, στην προσπάθειά της να αντιδράσει, στοχοποίησε Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Λαμπουνέχ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα μετά την πληροφορία ότι το Ισραήλ εξουδετέρωσε δύο διαδόχους του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Σημειώνεται ότι οι σειρήνες ηχούσαν στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο νότιο Λίβανο.

Πηγή: documentonews.gr