Τα Δραματικά Βάρη της Παιδικής Αθωότητας στη Γάζα

Τα Δραματικά Βάρη της Παιδικής Αθωότητας στη Γάζα

Χιλιάδες παιδιά από την Παλαιστίνη πλήττονται από τις συνέπειες της συνεχούς ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα, που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο. Αυτή η κατάσταση έχει αφήσει πολλά από αυτά μόνα τους, καθώς οι οικογένειές τους έχουν χαθεί στο πλαίσιο του πολέμου, της καταστροφής και των ελλείψεων σε πόρους.

Ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο απεικονίζει ένα εξαντλημένο κορίτσι από την Παλαιστίνη, που κουβαλάει την τραυματισμένη αδελφή της στους ώμους της, διασχίζοντας τους κατεστραμμένους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας. Το κορίτσι έχει στήριξη την αδελφή της, η οποία έχει το ένα πόδι της σε γύψο, ένδειξη ενός προηγούμενου ατυχήματος που την έχει αφήσει ανίκανη να περπατήσει.

Στα πλάνα φαίνεται ότι το κορίτσι, όταν ρωτήθηκε από τον άνθρωπο που βιντεοσκοπούσε αν είναι κουρασμένη, απάντησε: «Κουράστηκα. Την κουβαλάω εδώ και μια ώρα και δεν μπορεί να περπατήσει». Η νεαρή σταματά για λίγο για να εξηγήσει γιατί κουβαλάει την αδελφή της, λέγοντας ότι η αδελφή της χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Αναφέρει επίσης ότι είναι καθ’ οδόν για το πάρκο Al-Bureij, όπου υπάρχουν φορείς παροχής ιατρικής φροντίδας.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι απελπιστική, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, περισσότεροι από 42.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου 2023, ενώ άλλοι 99.800 έχουν τραυματιστεί. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση, παραβιάζοντας το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, εκτοπίζοντας σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας και προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα.

Πηγή: documentonews.gr