Θανάσιμο πλήγμα για τη Χεζμπολάχ με τον θάνατο του επικεφαλής της μονάδας 4400 στη Συρία

Θανάσιμο πλήγμα για τη Χεζμπολάχ με τον θάνατο του επικεφαλής της μονάδας 4400 στη Συρία

Νεκρός είναι ο επικεφαλής της «μονάδας 4400» της Χεζμπολάχ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός. Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, ήταν υπεύθυνος για τις μεταφορές κεφαλαίων της Χεζμπολάχ, οι οποίες εξασφαλίζονταν κυρίως μέσω της πώλησης ιρανικού πετρελαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξαλείφθηκε πριν από μερικές ώρες στη Συρία».

Η «μονάδα 4400» είχε προηγουμένως επικεφαλής τον Μοχάμεντ Τζαφάρ Ξιρ, γνωστό ως σεΐχη Σάλαχ, ο οποίος διαχειριζόταν την κύρια πηγή εσόδων της οργάνωσης για χρόνια. Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως η μονάδα αυτή ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου που εκφορτώνεται στη Συρία και μεταπωλείται στον Λίβανο, με τις οχλήσεις να φτάνουν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Χαγκάρι.

Επιπλέον, οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι η Χεζμπολάχ εν μέρει χρηματοδοτείται από «εργοστάσια» που βρίσκονται στη Συρία, στην Υεμένη, στον Λίβανο και στην Τουρκία, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα εργοστάσια. «Θα συνεχίσουμε να δρούμε εναντίον της Χεζμπολάχ στη Συρία και παντού», προσέθεσε ο Χαγκάρι.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είχε ανακοινώσει το θάνατο δύο ανθρώπων σε βομβαρδισμό που αποδόθηκε στο Ισραήλ και είχε στόχο αυτοκίνητο στη Δαμασκό.

Πηγή: documentonews.gr