Θάνατοι Αμάχων στον Λίβανο από Ισραηλινούς Βομβαρδισμούς με Πλειοψηφία Γυναικών και Παιδιών

Θάνατοι Αμάχων στον Λίβανο από Ισραηλινούς Βομβαρδισμούς με Πλειοψηφία Γυναικών και Παιδιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα περισσότερα από τα 22 θύματα μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής που έπληξε κατοικίες στον βόρειο Λίβανο, ήταν γυναίκες και παιδιά. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Τζέρεμι Λόρενς, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονταν 12 γυναίκες και δύο παιδιά. «Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το πλήγμα χτύπησε ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών», δήλωσε.

Μετά από μήνες συγκρούσεων στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, του συμμάχου της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τις αεροπορικές του προσβολές στον Λίβανο και προχώρησε σε χερσαίες επιχειρήσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο χωριό, όπου σημειώθηκε η επιδρομή, είχε μέχρι τώρα αποφύγει τους βομβαρδισμούς, που κυρίως είχαν στοχοποιήσει περιοχές με ισχυρή παρουσία της Χεζμπολάχ.

Οι λιβανικές αρχές είχαν αναφέρει 21 θανάτους από την επιδρομή. Ο Λόρενς εξέφρασε έντονη ανησυχία για την καταστρατήγηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, επισημαίνοντας την ανάγκη για γρήγορη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την επίθεση. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις. Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ενημέρωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση έχει διατάξει εκκένωση του 25% της χώρας.

Πηγή: documentonews.gr