Θάνατοι ασθενών σε νοσοκομείο της Γάζας λόγω ισραηλινού πλήγματος

Θάνατοι ασθενών σε νοσοκομείο της Γάζας λόγω ισραηλινού πλήγματος

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα ισραηλινού πλήγματος σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου στην Μπέιτ Λάχια, Μαρουάν Σουλτάν, ανέφερε ότι τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να υποστούν πυρά οι επάνω όροφοι.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, επισημαίνει ότι οι δύο ασθενείς πέθαναν εξαιτίας της πολιορκίας και της έλλειψης ιατρικού υλικού, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου τους. Επίσης, υπογράμμισε ότι περισσότεροι από 40 ασθενείς και μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις του πραγματοποιήθηκαν κοντά στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η αναγκαιότητα περιορισμού των ζημιών σε πολιτικές και ιατρικές υποδομές είχε ληφθεί υπόψη. Επισήμανε επίσης ότι το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και ότι δεν αποτέλεσε εσκεμμένο στόχο.

Η κατάσταση κλιμακώνεται έπειτα από την τελευταία ισραηλινή επίθεση στις 6 Οκτωβρίου στην Τζαμπάλια, γειτονική περιοχή του νοσοκομείου, όπου έχουν καταγραφεί καταστροφές και θάνατοι αμάχων. Την προηγούμενη νύχτα, η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανακοίνωσε τον θάνατο 33 ανθρώπων από ισραηλινό πλήγμα.

Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με εντάσεις στην περιοχή, που έχει βιώσει πολλές σφοδρές μάχες από τις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά την απρόκλητη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: documentonews.gr