Θάνατος του Χασάν Νασράλα και οι Συνέπειες στη Βηρυτό

Θάνατος του Χασάν Νασράλα και οι Συνέπειες στη Βηρυτό

Ο Robin Ramaekers, ανταποκριτής του βελγικού μέσου VTM News, βρέθηκε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και αναφέρει ότι πάνω από 100 άτομα μπορεί να είναι ακόμα παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια. Στην περιοχή δεν υπάρχουν διασώστες και η γενικότερη αίσθηση είναι ότι «το Ιράν μας εγκατέλειψε».

Ομάδες διάσωσης ανέσυραν την Κυριακή τη σορό του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας που επικαλέστηκε το Reuters, το σώμα του Νασράλα δεν είχε δεχθεί άμεσα πλήγματα. Η αιτία θανάτου του φέρεται να είναι ένα αμβλύ τραύμα που προήλθε από τη δύναμη της έκρηξης.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε το θάνατο του Νασράλα το Σάββατο, ωστόσο δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκοτώθηκε ή την ημερομηνία της κηδείας του.

Βίντεο από το πρακτορείο Anadolu απεικονίζει τον κρατήρα που δημιουργήθηκε από τον μαζικό βομβαρδισμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την “κατεδάφιση” των κτιρίων που στέγαζαν τα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ και τον θάνατο του Νασράλα.

Πηγή: documentonews.gr