Τίτλος: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία και καταυλισμούς εκτοπισμένων

Τίτλος: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία και καταυλισμούς εκτοπισμένων

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών drones σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή 11/10. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέλη της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε νωρίτερα ότι 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Από τις ισραηλινές επιθέσεις, τουλάχιστον 42.126 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, ενώ 98.117 έχουν τραυματιστεί.

Ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ακολούθησε μια «συντονισμένη πολιτική» καταστροφής του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα κατά τη διάρκεια της πολυετούς σύγκρουσης με τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως εγκλήματα πολέμου. Η επιτροπή τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ αλλά και η μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων συνιστούν εσκεμμένη δολοφονία και κακομεταχείριση.

Τα αποτελέσματα των ισραηλινών επιθέσεων περιλαμβάνουν την αποτυχία εξασφάλισης καυσίμων, τροφίμων, νερού, φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών στα νοσοκομεία και τη μείωση των αδειών εξόδου ασθενών από τον θύλακα για ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: documentonews.gr