Τίτλος: Αβέβαιη η τύχη του υποψήφιου διαδόχου της Χεζμπολάχ εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων

Τίτλος: Αβέβαιη η τύχη του υποψήφιου διαδόχου της Χεζμπολάχ εν μέσω ισραηλινών επιθέσεων

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη Χεζμπολάχ σχετικά με την κατάσταση του Χασέμ Σαφιεντίν, του υποψήφιου διαδόχου του Χασάν Νασράλα, τον οποίο το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε με ένα “χειρουργικό” αεροπορικό χτύπημα. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης, δεν έχει διεξαχθεί ακόμη έρευνα στον τόπο της επίθεσης.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν μπορέσει να φτάσουν στην τοποθεσία της ισραηλινής επιδρομής, η οποία φέρεται να είχε στόχο τον Σαφιεντίν, ο οποίος θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Νασράλα μετά τον θανάτο του από ξεχωριστό ισραηλινό χτύπημα την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις τη νύχτα της Πέμπτης, με σκοπό τον Χασέμ Σαφιεντίν. Επιπλέον, οι συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό έχουν καθιστήσει τις περιοχές όπου εκτυλίσσεται αυτή η δραστηριότητα απρόσιτες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές ασφαλείας από το Λίβανο.

Νέες επιθέσεις έχουν αναφερθεί και στα νότια προάστια της Βηρυτού, με συγκεκριμένους στόχους τις περιοχές Hara Harik και Burj al-Barajneh. Οι αναφορές για βομβαρδισμούς στην περιοχή Dahiyeh αυξάνονται, επιβεβαιώνοντας την επανεξέταση της κατάστασης στην περιοχή αυτή.

Πηγή: documentonews.gr