Τίτλος: Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις πλήττουν προάστια της Βηρυτού στοχεύοντας τη Χεζμπολάχ

Τίτλος: Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις πλήττουν προάστια της Βηρυτού στοχεύοντας τη Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με αναφορές από το λιβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar. Οι επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν γύρω στις 18:30, είχαν ως στόχο τα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, περιλαμβάνοντας και τον ίδιο τον ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αρχηγείο ήταν εγκατεστημένο κάτω από οικιστικά κτίρια στο προάστιο Νταχίγιε, που είναι γνωστό ως προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Al-Arabiya, ο Χασάν Νασράλα είναι καλά στην υγεία του. Πηγή που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ηγέτης της οργάνωσης είναι ασφαλής. Ωστόσο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ιρανικής ασφάλειας δήλωσε στο Reuters ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση του Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε ένα «ακριβές πλήγμα» στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, το οποίο βρισκόταν κάτω από κατοικημένα κτίρια στο Νταχίγιε. Σχολίασε επίσης ότι δεν υπάρχουν τροποποιήσεις στις οδηγίες προς τους Ισραηλινούς πολίτες προς το παρόν.

Από τις επιθέσεις αυτές, αναφέρθηκε ότι έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες στην περιοχή, όπως κατέγραψε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar. Κάτοικοι περιέγραψαν τη σκηνή με πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις και το θόρυβο σειρήνων ασθενοφόρων να ακούγεται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι σχολίασε ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν «πόλεμο γενοκτονίας» και τόνισε ότι το Ισραήλ δεν δείχνει ενδιαφέρον για τις προσπάθειες ειρηνικής λύσης στον πόλεμο της περιοχής. Αυτές οι επιθέσεις έλαβαν χώρα αμέσως μετά από την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου αναφέρθηκε στην στρατηγική του για την περιοχή.

Πηγή: documentonews.gr