Τίτλος: Νέος Ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας αφήνει 73 νεκρούς και κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή

Τίτλος: Νέος Ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας αφήνει 73 νεκρούς και κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή

Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, που έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 73 ατόμων. Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι οι ομάδες πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς, με επιπλέον θύματα να αναμένονται κάτω από τα συντρίμμια. Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των καταστροφών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επέστησαν την προσοχή τους σε στόχους της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις τους ήταν κατευθυνόμενες και ακριβείς, αν και οι πληροφορίες που παρείχαν οι παλαιστινιακές αρχές για τον θάνατο 73 ανθρώπων διαψεύστηκαν από τον ισραηλινό στρατό. Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν φτάσει σε νέο επίπεδο καθώς το Ισραήλ προγραμματίζει αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις από την Χεζμπολά.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολά δεν ανέλαβε ευθύνη για την επίθεση με drone κατά της κατοικίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία διαπιστώθηκε ότι είχε αποτύχει, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολά, σύμμαχος του Ιράν, θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για την απόπειρα, ενισχύοντας την ανησυχία για μελλοντική κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

Προτού ξεκινήσουν οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί, η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας είχε δηλώσει ότι από τον Οκτώβριο έχουν αναφερθεί πάνω από 400 θάνατοι. Η ανθρωπιστική κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, με τις περιοχές να πλήττονται σφοδρά από τις επιθέσεις και η διεθνής κοινότητα να ανησυχεί για τη συνέχιση των συγκρούσεων.

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, οι επιπτώσεις στους πολίτες και η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή είναι ήδη σοβαρές, με δεκάδες χιλιάδες να έχουν εκτοπιστεί και να χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Πηγή: documentonews.gr