Τίτλος: Σφαγές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια: Διεθνής καταδίκη για τις ισραηλινές δυνάμεις

Τίτλος: Σφαγές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια: Διεθνής καταδίκη για τις ισραηλινές δυνάμεις

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση στον καταυλισμό Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας, η οποία διαρκεί ήδη εννέα ημέρες. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν περικυκλώσει και αποκλείσει την περιοχή, εκτοξεύοντας βομβαρδισμούς με drones και τανκς σε κατοικημένα κτίρια.

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Φρανσέσκα Αλμπανέζε, δήλωσε ότι οι άμαχοι Παλαιστίνιοι στον Τζαμπάλια δολοφονούνται με απάνθρωπο τρόπο «σε ομάδες και μεμονωμένα», υποδεικνύοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να έχουν γίνει «πρόθυμοι εκτελεστές» ενός γενοκτονικού σχεδίου. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη στήριξη και τα όπλα από χώρες της Δύσης.

Η κατάσταση στη βόρεια Γάζα είναι οδυνηρή και κρίσιμη, με πολλές μαρτυρίες για την απουσία βοήθειας και την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του καταυλισμού. Πολλές οικογένειες έχουν εξαφανιστεί εντελώς, τα πτώματα των θυμάτων βρίσκονται στους δρόμους, και οι υπηρεσίες διάσωσης είναι αδύνατον να προσφέρουν βοήθεια.

Η Αλμπανέζε εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τις συνέπειες αυτής της βίας και αναφέρθηκε στην αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να δράσει, τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν έχει δείξει σημαντική βελτίωση από το παρελθόν. «Μου τρελαίνει το μυαλό να σκέφτομαι ότι ΞΕΡΟΥΜΕ τι κάνει το Ισραήλ και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε», ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media.

Πηγή: documentonews.gr