Τίτλος: Σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Τίτλος: Σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Στη Γαλλία, η Le Figaro αναφέρει: «Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα προκαλεί αναταραχή στην πολιτική σκηνή του Λιβάνου». Ενώ η Χεζμπολάχ φαίνεται αποκομμένη από τον ηγέτη της, οι αντίπαλοί της διευρύνουν τις ελπίδες τους για αλλαγή της ισορροπίας πολιτικής εξουσίας. Παράλληλα, η El Pais στην Ισπανία σημειώνει: «Το Ισραήλ επεκτείνει την εισβολή σε όλο το νότιο Λίβανο», με τον στρατό να αναπτύσσει 15.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις στον Λίβανο», με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει την επέκταση της επιχείρησης εναντίον της Χεζμπολάχ στα νοτιοδυτικά του Λιβάνου. Επιπλέον, η Tagesspiegel ενημερώνει τους αναγνώστες της για την ακύρωση της επίσκεψης του προεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Γερμανία, εξαιτίας του τυφώνα «Μίλτον».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει τίτλο: «Μαζική έξοδος ενόψει του τυφώνα Μίλτον», καθώς ο τυφώνας πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα και χιλιάδες κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια τους. Σε οργανωμένη βοήθεια, η Wall Street Journal αναφέρει: «Η ευάλωτη Τάμπα προετοιμάζεται για άμεσο χτύπημα από τον τυφώνα Μίλτον», αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η περιοχή αυτή είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένη σε τέτοιες φυσικές καταστροφές.

Στη Βρετανία, ο Guardian προειδοποιεί: «Εάν μείνετε θα πεθάνετε»: Συναγερμός στη Φλόριντα για τον τυφώνα Μίλτον, καθώς οι αρχές εντείνουν τις εκκλήσεις τους για εκκένωση. Τέλος, στην Ιταλία η Corriere della Sera καταγράφει τον πόνο και την αγωνία των πολιτών στα κατεχόμενα χωριά του Κουρσκ, με τους ανθρώπους να φωνάζουν: «Για να μας ελευθερώσουν μας βομβαρδίζουν».

Πηγή: documentonews.gr