Τίτλος: Θλίψη και Οργή για τους Θανάτους Υπαλλήλων του ΟΗΕ στον Λίβανο λόγω Ισραηλινών Βομβαρδισμών

Τίτλος: Θλίψη και Οργή για τους Θανάτους Υπαλλήλων του ΟΗΕ στον Λίβανο λόγω Ισραηλινών Βομβαρδισμών

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και οργή για τον θάνατο δύο μελών του προσωπικού της, τα οποία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της UNHCR, Φίλιπο Γκράντι, οι επιθέσεις αυτές έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων αμάχων.

Σε δήλωσή του στο X, ο Γκράντι επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση: «Δυστυχώς, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δύο συνάδελφοι της Ύπατης Αρμοστείας σκοτώθηκαν χθες». Ο ίδιος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε ότι οι δύο θανόντες ήταν η Ντίνα Ντάργουις και ο Αλί Μπάσμα. Η Ντίνα, μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας στην Υπηρεσία στην Μπεκάα, και ο Αλί, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο της UNHCR στον Τύρο για επτά χρόνια, έχασαν τη ζωή τους σε ένα πλήγμα με πύραυλο. Από το περιστατικό, ο σύζυγος της Ντίνας και το ένα από τα δύο παιδιά τους τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η UNHCR αναφέρει πως πάνω από 550 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο ημέρα στον Λίβανο. Η Υπηρεσία υπογραμμίζει την ανάγκη προστασίας των αμάχων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: documentonews.gr