Τίτλος: Τραγικός θάνατος του πολεμικού φωτορεπόρτερ Paul Lowe και ο γιος του ως βασικός ύποπτος

Τίτλος: Τραγικός θάνατος του πολεμικού φωτορεπόρτερ Paul Lowe και ο γιος του ως βασικός ύποπτος

Νεκρός, με τραύματα από μαχαίρι, βρέθηκε ο γνωστός πολεμικός φωτορεπόρτερ Paul Lowe. Ο 61χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε μονοπάτι πεζοπορίας κοντά στους καταρράκτες Stoddard Canyon, στα βουνά Σαν Γκάμπριελ. Στο σώμα του είχε τραύματα στο πάνω μέρος και μια μαχαιριά στον λαιμό, με τις αρχές να τον δηλώνουν νεκρό επί τόπου.

Ο γιος του, Emir Lowe, 19 ετών, θεωρείται ο βασικός ύποπτος και συνελήφθη έχοντας διαφύγει από το σημείο του εγκλήματος με αυτοκίνητο. Μετά, τράκαρε λίγα χιλιόμετρα μακριά. Ο Emir Lowe κρατείται στη φυλακή της κομητείας του Λος Άντζελες με εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Ο Paul Lowe είχε μια μακροχρόνια καριέρα ως δημοσιογράφος και ήταν βραβευμένος πολεμικός φωτογράφος. Δίδασκε στο University of the Arts του Λονδίνου και ήταν αγαπητός από τους φοιτητές του. Είχε αποτυπώσει πολλές ιστορικές στιγμές, όπως την πτώση του τείχους του Βερολίνου, τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τον πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο, ο Lowe κατέγραψε την καθημερινή ζωή και τον αγώνα επιβίωσης των κατοίκων. Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, με την πιο διάσημη να απεικονίζει ένα παιδί με μια μπάλα, τραβηγμένη το 1992. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά όπως Time, Newsweek, The Sunday Times, The Observer και The Independent.

Πηγή: documentonews.gr