Το Σοκ ενός Παλαιστινίου από τον Θάνατο του Ηγέτη της Χαμάς στο Σπίτι του

Το Σοκ ενός Παλαιστινίου από τον Θάνατο του Ηγέτη της Χαμάς στο Σπίτι του

Ένας Παλαιστίνιος από τη Γάζα, ο Ασράφ Άμπο Τάχα, δήλωσε ότι αναγνώρισε το μερικώς κατεστραμμένο σπίτι του, το οποίο διαμένει στην οδό Ibn Sena στη Ράφα, σε πρόσφατα πλάνα που αποκάλυψε ο ισραηλινός στρατός. Ο Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς και σημαντική προσωπικότητα πίσω από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώθηκε από ισραηλινά στρατεύματα την Τετάρτη.

Ο κ. Abo Taha είχε εγκαταλείψει το σπίτι του στις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ διέταξε εκκένωση λόγω στρατιωτικής επιχείρησης κατά των μαχητών της Χαμάς. Καθώς από τότε δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση του σπιτιού του, η ανακάλυψή του μέσω των κοινωνικών μέσων τον έφερε σε κατάσταση σοκ. Αρχικά δε πίστεψε την κόρη του όταν εκείνη του έδειξε το βίντεο, ωστόσο η επιβεβαίωση από τον αδελφό του ότι το σπίτι ήταν πράγματι το δικό του τον έκανε να συνειδητοποιήσει την αλήθεια.

«Είπα “ναι, αυτό είναι το σπίτι μου” και είδα τις φωτογραφίες και εδώ σοκαρίστηκα», ανέφερε ο Abo Taha. Σημείωσε ότι δεν είχε καμία ιδέα για το πώς ο Σινουάρ βρέθηκε στο σπίτι του, προσθέτοντας πως ποτέ δεν είχε κάποια σχέση με τους δραστηριότητες της Χαμάς.

Το BBC επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες και τα βίντεο που παρείχε ο κ. Abo Taha συμφωνούν με τα στοιχεία από το σημείο της επίθεσης. Συγκεκριμένα, το BBC Verify συνέκρινε λεπτομέρειες από τα πλάνα σχετικά με τις καμάρες των παραθύρων, τις διακοσμήσεις στις πόρτες, καθώς και τα έπιπλα, όμως δεν μπορεί να διασφαλίσει ανεξάρτητα αν ο Abo Taha ήταν ο κανονικός ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Πηγή: documentonews.gr