Τραγική έκρηξη σε βενζινάδικο στην Τσετσενία με τέσσερις νεκρούς συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών

Τραγική έκρηξη σε βενζινάδικο στην Τσετσενία με τέσσερις νεκρούς συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη σε βενζινάδικο στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ενός ομοσπονδιακού υποκείμενου της Ρωσίας. Το υπουργείο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας επιβεβαίωσε το δυστύχημα, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο του συμβάντος, στο οποίο καταγράφεται μια εντυπωσιακή πύρινη σφαίρα που προήλθε από την έκρηξη. Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά με εκρήξεις είναι συνηθισμένα στη Ρωσία και συχνά προκαλούνται από παραβιάσεις των προτύπων ασφαλείας ή από παλαιές και ελλιπώς συντηρημένες εγκαταστάσεις.

Πριν από λίγο καιρό, στα τέλη Σεπτεμβρίου, μια έκρηξη σε βενζινάδικο στο γειτονικό Νταγκεστάν είχε τραγικές συνέπειες, αφήνοντας πίσω της 13 νεκρούς και περίπου δέκα τραυματίες. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2023, στην ίδια περιοχή, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 119 τραυματίστηκαν από ένα αντίστοιχο ατύχημα γύρω από τη Μαχατσκαλά, την περιφερειακή πρωτεύουσα.

Πηγή: documentonews.gr