Τραγική Σημερινή Εξέλιξη στη Γάζα με τουλάχιστον 33 Νεκρούς από Ισραηλινές Επιθέσεις στην Τζαμπάλια

Τραγική Σημερινή Εξέλιξη στη Γάζα με τουλάχιστον 33 Νεκρούς από Ισραηλινές Επιθέσεις στην Τζαμπάλια

Τουλάχιστον 33 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 80 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιδρομές στο στρατόπεδο Jabalia, το οποίο βρίσκεται σε πολιορκία από τον ισραηλινό στρατό εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες. Από τα θύματα, τουλάχιστον 22 ήταν γυναίκες και παιδιά, γεγονός που αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με αναφορές από το κυβερνητικό γραφείο της Χαμάς, πάνω από 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής, ενώ ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 50, καθώς πολλοί άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων. Οι τοπικές πηγές δηλώνουν ότι η βόρεια Γάζα είναι αποκομμένη, με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου να έχουν διακοπεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων al-Awda και Kamal Adwan. Το νοσοκομείο al-Awda είναι ήδη υπερφορτωμένο με περίπου 70 τραυματίες από τις τελευταίες επιθέσεις στη Jabalia. Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις περιέφεραν και βομβάρδισαν το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στο Beit Lahiya, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Στη διάρκεια των επιθέσεων από τις 7 Οκτωβρίου 2023, τουλάχιστον 42.500 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 99.546 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα. Αντίστοιχα, οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 1.139 ανθρώπων.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική, με τους κατοίκους του Jabalia να ζουν σε συνθήκες απόλυτης αγωνίας, με επίκεντρο τους ουρανούς, αναμένοντας την επόμενη επίθεση. Οι ισραηλινές δυνάμεις απέναντι στη Χαμάς αντέτειναν ότι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι δεν θα απελευθερωθούν αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις στη Γάζα και δεν αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: documentonews.gr