Τραγικός απολογισμός από έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στη Νιγηρία

Τραγικός απολογισμός από έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στη Νιγηρία

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν σοβαρά λόγω μιας έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα στη βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα, σε έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας στην πολιτεία Τζιγκάουα, όταν πολλοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το όχημα προκειμένου να συλλέξουν καύσιμα.

«Ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημα και αυτό ανατράπηκε, προκαλώντας τη διαρροή των καυσίμων», σημείωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Lawan Adamu, οι κάτοικοι άρχισαν να μπαίνουν στο βυτιοφόρο για να πάρουν καύσιμα όταν συνέβη η έκρηξη, δημιουργώντας μια φρικιαστική κατάσταση που οδήγησε στο θάνατο 94 ανθρώπων επιτόπου.

Η φωτιά συνεχίστηκε να καίει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό, καθώς τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 48 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια παρόμοια έκρηξη στη βόρεια-κεντρική πολιτεία Νίγηρας.

Πηγή: documentonews.gr