Τραγωδία στην Αίγυπτο με θύματα φοιτητές από ανατροπή λεωφορείου

Τραγωδία στην Αίγυπτο με θύματα φοιτητές από ανατροπή λεωφορείου

Τουλάχιστον 12 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν σήμερα στην Αίγυπτο εξαιτίας της ανατροπής ενός λεωφορείου στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το λεωφορείο μετέφερε φοιτητές του Πανεπιστημίου Γκαλάλα, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική επαρχία του Σουέζ, όταν το τροχαίο σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Αλ-Γκαλάλα, που οδηγεί σε παράκτιες περιοχές όπως η Αΐν Σούχνα.

Η κρατική ενημέρωση μέσω του Akhbar al-Youm αναφέρει ότι κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο ατύχημα, και διεξάγεται έρευνα για την ταχύτητα του λεωφορείου και τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλοκυβερνητικό δίκτυο Sada al-Balad, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου είχε υπερβεί την ταχύτητα τρέχοντας και αιτία της ανατροπής ήταν η απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Στο σημείο της τραγωδίας έχει σπεύσει 28 ασθενοφόρα για να διακομιστούν οι τραυματίες σε νοσοκομείο, με τους 19 από αυτούς να παίρνουν εξιτήριο εντός της ημέρας. Δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα είναι κοινά στην Αίγυπτο, όπου η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι συχνά προβληματική και πολλές οδοί είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία το 2023.

Ο αυτοκινητόδρομος της Γκαλάλα, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου υποδομής που περιλαμβάνει χιλιάδες χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων και οδογέφυρες, τα οποία κατασκευάστηκαν κατά την τελευταία δεκαετία. Το πανεπιστήμιο Γκαλάλα είναι ένα από τα εμβληματικά έργα της κυβέρνησης στην επαρχία του Σουέζ.

Πηγή: documentonews.gr