Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο αφήνει 25 νεκρούς μαθητές

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο αφήνει 25 νεκρούς μαθητές

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπιασε σήμερα φωτιά στις γύρω περιοχές της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Η αστυνομία δεν είχε άμεσες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ έκανε λόγο για εκτιμήσεις που μιλούν για 25 νεκρούς.

Η τραγωδία συνέβη στον δρόμο Phahon Yothin κοντά στο εμπορικό κέντρο Zeer Rangsit, όταν το σχολικό λεωφορείο που μετέφερε 44 παιδιά ξέσπασε σε φωτιά. Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ δήλωσε ότι 19 από τους επιβάτες διασώθηκαν, ενώ 16 μαθητές και τρεις δάσκαλοι χρειάστηκαν μεταφορά σε νοσοκομεία για ιατρική βοήθεια. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα, που επισκέφθηκε το σημείο του συμβάντος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ, σημειώνοντας ότι οι μαθητές συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή από την επαρχία Ουτάνι Τανί, που βρίσκεται 200 χλμ. βόρεια της Μπανγκόκ.

Στιγμές τρόμου καταγράφηκαν σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα, όπου φαίνονταν οι φλόγες και ο καπνός που αναδυόταν από το λεωφορείο. Τελικά, η φωτιά κατασβέστηκε.

Πηγή: documentonews.gr