Τυφώνας Helene Στην Φλόριντα Καταστροφικές Συνέπειες και Έκτακτες Καταστάσεις

Τυφώνας Helene Στην Φλόριντα Καταστροφικές Συνέπειες και Έκτακτες Καταστάσεις

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 27/9, ο τυφώνας Helene είχε προκαλέσει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, όπως ανέφερε το poweroutage.us. Λίγο πριν από την άφιξή του στην ξηρά, ένα θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στο Ίμπορ Σίτι όταν μια πινακίδα έπεσε πάνω σε όχημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οδηγού, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις.

Ο τυφώνας Helene έφτασε στη Φλόριντα αργά το βράδυ της Πέμπτης 26/9, ενισχυμένος σε «εξαιρετικά επικίνδυνο τυφώνα κατηγορίας 4». Οι ανέμοι προσεγγίζουν τα 215 χιλιόμετρα ανά ώρα και η καταιγίδα πλήττει το Big Bend της Φλόριντα, προκαλώντας ανησυχία για πιθανές καταστροφές.

Στην Τζόρτζια, δύο άτομα σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο που προκλήθηκε από τις εξωτερικές ζώνες του τυφώνα, καθώς η καταιγίδα συνέχιζε να επηρεάζει την ακτή. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σε 61 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα, και πολλές περιοχές έχουν λάβει εντολές εκκένωσης.

«Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορούν να επιβιώσουν όσοι βρίσκονται σε παράκτιες ή χαμηλού υψομέτρου περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζάρεντ Μίλερ, σερίφης της κομητείας Γουακούλα στην ακτή της Φλόριντα, προειδοποιώντας τους κατοίκους να τηρήσουν τις εντολές εκκένωσης καθώς ο χρόνος τελειώνει.

Πηγή: documentonews.gr