Τυφώνας Μίλτον σαρώνει τη Φλόριντα προκαλώντας καταστροφές και απώλειες ζωών

Τυφώνας Μίλτον σαρώνει τη Φλόριντα προκαλώντας καταστροφές και απώλειες ζωών

Κινείται προς το Ορλάντο ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος προκαλεί σοβαρές ζημιές στη Φλόριντα. Παρά την υποβάθμισή του σε «Κατηγορία 1» από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί νεκροί έπειτα από τις καταστροφές σε κοινότητα που φιλοξενεί ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τον σερίφη Κιθ Πίρσον, ο αριθμός των θυμάτων είναι τουλάχιστον μεγαλύτερος από ένας.

Ο Μίλτον προκάλεσε τον εκκενωτισμό περισσότερων από 5,5 εκατομμυρίων πολιτών από τις αρχές, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για τη σωτηρία τους. Οι εικόνες από τη Φλόριντα είναι συγκλονιστικές, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλές περιοχές να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς σχεδόν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από την ενεργειακή τροφοδοσία.

Ειδικότερα, κάποιες κομητείες, όπως οι Σαρασότα και Μανατί καθώς και η Χάρντι, αντιμετωπίζουν δραματικές διακοπές ρεύματος, με το 97% των κατοίκων της Χάρντι να είναι χωρίς ρεύμα. Οι διακοπές αναμένονται να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο τυφώνας σαρώνει τη πολιτεία.

Σύμφωνα με το CNN, οι συνθήκες αναμένονται να επιδεινωθούν περαιτέρω καθώς ο Μίλτον συνεχίζει την πορεία του.

Πηγή: documentonews.gr