Βρετανία Στέλνει Στρατεύματα στην Κύπρο για την Εκκένωση Πολιτών από το Λίβανο

Βρετανία Στέλνει Στρατεύματα στην Κύπρο για την Εκκένωση Πολιτών από το Λίβανο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποστολή 700 στρατιωτών στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή, που περιλαμβάνει ήδη δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, αεροσκάφη και μεταφορικά ελικόπτερα. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην υποστήριξη της εκκένωσης των Βρετανών πολιτών που βρίσκονται στο Λίβανο λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κάλεσε για διπλωματία και άμεση κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποτραπεί η γεωπολιτική κρίση που μπορεί να επιφέρει έναν ευρύτερο πόλεμο. «Καλώ όλα τα μέρη να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού, να αποκλιμακώσουν,» τόνισε ο Στάρμερ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Ύστερα από δεκαάμηνη αιματοχυσία, που ξέσπασε στις 8 Οκτωβρίου με επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Η κατάσταση έχει γίνει πιο επικίνδυνη, με εκατοντάδες ρουκέτες να εκτοξεύονται προς το Ισραήλ και τις ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Ο Στάρμερ προέτρεψε τους Βρετανούς πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από το Λίβανο προτού σταματήσουν οι εμπορικές πτήσεις και τόνισε τη σημασία του σαφούς μηνύματος: «Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουν το μήνυμά μου, το οποίο είναι να φύγουν και να φύγουν αμέσως».

Η έξαρση της βίας έχει αναζωπυρώσει τους φόβους ότι η σύγκρουση στη Γάζα, που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο, θα μπορούσε να επεκταθεί σε μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής. Πηγή: documentonews.gr