Υποστήριξη των Χούθι για τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ σε μία χρονική συγκυρία κρίσης

Υποστήριξη των Χούθι για τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ σε μία χρονική συγκυρία κρίσης

Ο ηγέτης των αντάρτων Χούθι, Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι, δήλωσε ότι οι αντάρτες «δεν θα διστάσουν να στηρίξουν τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ». Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του λιβανέζικου κινήματος συνεχίζονται για τέτη ημέρα. Σε τηλεοπτική του ομιλία, υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στοχεύουν να εμποδίσουν τη Χεζμπολάχ να παρέμβει υπέρ της Γάζας και των Παλαιστίνιων.

Οι Χούθι είναι μέλη του «Άξονα της Αντίστασης», που περιλαμβάνει φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, οι αντάρτες έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ, ενώ στοχεύουν και πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο αλ Χούθι εκτίμησε ότι η Χεζμπολάχ είναι «ισχυρότερη από ποτέ» και έχει την ικανότητα να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς, το Ισραήλ αποφάσισε να μεταφέρει το «κέντρο βάρους» των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στα βόρεια σύνορά του, εστιάζοντας σε επιθέσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Πηγή: documentonews.gr