Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε συνταξιούχος εκπαιδευτικός για το αδίκημα της απάτης από κοινού με προξενηθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ. Το 2016 η κατηγορούμενη είχε συστήσει τον τότε σύντροφό της ως άνθρωπο με «μεταφυσικές δυνάμεις» σε μία γυναίκα που είχε προβλήματα με τον σύζυγό της.

Ειδικότερα, η υπόθεση απασχόλησε χθες Πέμπτη (11/5) το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας, καθώς η κατηγορούμενη μαζί με τον άνδρα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, το 2016, κατάφεραν να εξαπατήσουν μία γυναίκα και να της αποσπάσουν το ποσό των 120.000 ευρώ με αντάλλαγμα να της λύσουν τα υποτιθέμενα μάγια που της έκανε ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο άνδρας παρίστανε τον επιχειρηματία έχοντας και την «ευλογία» του Αγίου Παΐσιου. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και από την κατάθεση της ίδιας της παθούσας, όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν γνώρισε την κατηγορούμενη με την οποία έμεναν στην ίδια γειτονιά και είχαν κοινούς γνωστούς στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η κατηγορούμενη σύστησε και τον σύντροφο της, ο οποίος όπως τον παρουσίασε στην παθούσα και στον σύζυγο της, ήταν επιχειρηματίας από τη Γερμανία με ένα ιδιαίτερο «χάρισμα». Είχε «μεταφυσικές» δυνάμεις επειδή είχε την «ευλογία» του Αγίου Παΐσιου και μπορούσε με αυτές τις «δυνάμεις» να λύνει μάγια και να θεραπεύει αρρώστους. Στην πραγματικότητα, ο άντρας δεν ήταν επιχειρηματίας στη Γερμανία, αλλά πρώην μάγειρας που καταδικάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 για τη δολοφονία ενός άντρα. Με την «ψεύτικη» ταυτότητα του όμως, μαζί με την κατηγορούμενη κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ζευγαριού και όταν παρουσιάστηκε στη συνέχεια η ευκαιρία, να «αρπάξουν», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περιουσία της γυναίκας.

Τα μάγια και η εξαπάτηση

Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν για τις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού και χρησιμοποίησαν αυτό το στοιχείο προς όφελος τους. Όπως κατέθεσε η παθούσα, οι κατηγορούμενοι άρχισαν να τις «βάζουν λόγια» για τον άντρα της και όταν η ίδια αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το φθινόπωρο του 2016, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Ισχυρίστηκαν ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε από τα μάγια που έκανε ο σύζυγος της και για να την βοηθήσουν, ζήτησαν από την παθούσα να ανάβει κεριά και καντήλια για να εξαγνιστεί το σπίτι και να πάει στο σπίτι τους όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά της για να τα «εξαγνίσει» ο κατηγορούμενος και να «σπάσει» έτσι τα μάγια. Η παθούσα το έπραξε, δίνοντας 40.000 δολάρια και χρυσαφικά η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 100 χιλιάδες ευρώ.

Αργότερα όταν τα ζήτησε πίσω και οι κατηγορούμενοι της έλεγαν διάφορες δικαιολογίες, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η ανησυχία αυτή επιβεβαιώθηκε όταν ανακάλυψε το πραγματικό όνομα του κατηγορούμενου και τότε ξεκίνησαν οι απειλές προς την ίδια για να την αποτρέψουν να απευθυνθεί στις Αρχές. Η υπόθεση τελικά πήρε τη νομική οδό με τα χρήματα και τα κοσμήματα μέχρι σήμερα να μην έχουν επιστραφεί στην παθούσα, όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο.

«Μυθεύματα»

Ως «μυθεύματα» χαρακτήρισε η κατηγορούμενη τα όσα κατέθεσε η παθούσα και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που της προσάπτουν. Τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ήταν υπεύθυνος για την «αρπαγή» της περιουσίας και χαρακτήρισε την παθούσα «γυναίκα αράχνη». Ανέφερε επίσης τις δυσκολίες και το συνεχές bullying που αντιμετώπιζε από την παθούσα όταν αποκαλύφθηκε η απάτη.

Ο εισαγγελέας της έδρας ωστόσο στην αγόρευση του, ανέφερε πως «δεν αμφισβητείται η μεταβίβαση της περιουσίας» και τόνισε πως «υπήρξε συμπαιγνία των δύο κατηγορουμένων» για να «βάλουν χέρι στην περιουσία της παθούσας», προτείνοντας εν τέλει την ενοχή της κατηγορουμένης.

Το δικαστήριο με τη σειρά του κήρυξε ένοχη την κατηγορούμενη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας της και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Πηγή: pierianews.gr