Δημήτρης Αδαμόπουλος

Του Περικλή Χατζηγιάννη,

Ο ύμνος του Πιερικού, το άκουσμα που συνέπαιρνε και εξακολουθεί να συγκινεί τους φιλάθλους και τους αθλητές της ιστορικής ομάδας της Κατερίνης, πενήντα χρόνια μετά, μετεξελίχθηκε σε νέο και σύγχρονο μουσικό μοτίβο, ανανέωσε τις παρτιτούρες του πενταγράμμου του και  χωρίς να απαξιώνει την αρχική του ηχητική μορφή, παραδόθηκε με νέα εκτέλεση στη φίλαθλη κοινωνία.

Ο ύμνος του Πιερικού πρωτο-ηχογραφήθηκε σε βινύλιο 45 στροφών στην Κύπρο το έτος 1971 και σε ρυθμό χασαποσέρβικο. Ερμηνευτής ο Σπύρος Μαυροφτάς.

Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά,  με πρωτοβουλία και παρότρυνση  του επί σειρά ετών ιδιαίτερα δραστήριου διοικητικού παράγοντα του Πιερικού, Δημήτρη Αδαμόπουλου και υπευθύνου της επιτροπής για τη δημιουργία του αθλητικού μουσείου Κατερίνης, το καλλιτεχνικό δίδυμο των στιχουργού-μουσικοσυνθέτη, Αρτ Κυδωνάκη και  μουσικού-τραγουδιστή Φώτη Μήλιου, επιμελήθηκε, συνέθεσε και ηχογράφησε τον ύμνο σε ελαφράς μουσικής μοτίβο, χωρίς να αλλοιώνεται ο στίχος και ο ρυθμός του.

«Πρότεινα στους γνώριμους μου μουσικούς του συγκροτήματος «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ»  να προχωρήσουν σε νέα καλλιτεχνική διάσταση του ιστορικού και καθόλα αξιόλογου ύμνου του Πιερικού μας. Με χαρά ανταποκρίθηκαν και τους ευχαριστώ πολύ για την υλοποίηση της πρότασής μου. Τους επισήμανα και το σεβάστηκαν, ότι το νέο άκουσμα δεν αλλοιώνει το παραδοσιακό. Θεωρώ ότι μας παρουσίασαν έναν σύγχρονο ποδοσφαιρικό ύμνο που στέκεται με σεβασμό στο χθες και ακολουθεί την εξέλιξη. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και όπως συνηθίζεται στους μουσικούς κύκλους. Καλή ακρόαση, με ποδοσφαιρικές επιτυχίες αλλά και χαρές από τον αγαπημένο μας Πιερικό» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Το νέο ύμνο μπορούμε να τον απολαύσουμε παρακάτω:

Ο ΣΤΙΧΟΣ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Πιερικός, Πιερικός, Πιερικός…

Στης Πιερίας το Νομό
Είναι μια ομαδάρα
Είναι οι παίκτες του αετοί
Τη ‘λεν’ Πιερικάρα

Πιερικέ, Πιερικέ
Αήττητέ μου αετέ
Τρόπαιο θα σου χτίσω
Στου Όλυμπου τη κορυφή
Κοντά στους δώδεκα θεούς
Για να σκορπάς τους κεραυνούς

Όπου κι αν εμφανίστηκες
Τους έχεις κατακτήσει
Πιερικέ, Πιερικέ αήττητε
Σ’ έχουνε αγαπήσει

Πιερικέ, Πιερικέ
Αήττητέ μου αετέ
Τρόπαιο θα σου χτίσω
Στου Όλυμπου τη κορυφή
Κοντά στους δώδεκα θεούς
Για να σκορπάς τους κεραυνούς

Και τώρα όλοι με μια φωνή
Πιερικός, Πιερικός φωνάζουν
Αντίπαλους στα γήπεδα
Τους κάνεις και τρομάζουν

Πηγή: pierianews.gr