Εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού έξω από εκκλησίες θα γίνονται από σήμερα και κάθε Κυριακή στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμου, ο οποίος σε δηλώσεις του “έδειξε” χρυσαυγίτες και οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα ως αντιεμβολιαστές.

Ο Μητροπολίτης είχε απαντήσει με χιούμορ σε όσους συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη, διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την πρωτοβουλία, κερνώντας τους σοκολατάκια.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σημειώνει ότι “οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν εδώ απ’ έξω δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη εκκλησία.

Ήταν καμιά 20αρια οπαδοί του Σώρρα, ντυμένοι με λευκά πουκάμισα, καμιά 20αρια άνθρωποι του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο πρόσφατα καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της χώρας μας ως εγκληματική οργάνωση.

Όμως, από το 1992 έχει καταδικαστεί από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος ως εξωεκκλησιαστική οργάνωση.

Άρα λοιπόν μου ήρθαν κάποιοι ελληνολάτρες, κάποιοι ακροδεξιοί  και μέσα σε αυτούς μπήκαν 6 ή 7 οι οποίοι έχουν σχέση με έναν καθηρημένο κληρικό εδώ στην περιοχή ή βρήκαν ανοικτά και μπήκαν, να το πούμε απλά κι έτσι μαζεύτηκε αυτό το συνονθύλευμα”.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Μητροπολίτης, “εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω να έρθουν όλοι να εμβολιαστούν πριν πεθάνουν”.

Πηγή: pierianews.gr