Σε τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ παρέστη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι η γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ είναι η πιο έμπρακτη τιμή για την ημέρα μνήμης του διασώστη.

“Τιμούμε σήμερα την ημέρα μνήμης του διασώστη, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, όμως με διάχυτη μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον αλλά και σεβασμό προς όλους, οι οποίοι συνεχίζουν να σώζουν συνανθρώπους μας. Διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς, τους μαχητές της πρώτης γραμμής που αποτελούν τους κρίκους οι οποίοι νύχτα-μέρα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες συνδέουν την ευθύνη της Πολιτείας με την ασφάλεια του πολίτη”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “η σχεδόν διετής εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση όλων των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ. Σε συνθήκες διαρκούς συναγερμού αλλά και επικίνδυνες για τη δική σας υγεία βρεθήκατε δίπλα σε όποιον χτύπησε η covid αλλά και σε κάθε άλλον ασθενή. Τα μέτρα της Πολιτείας είτε αυτά αφορούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις είτε νέο προσωπικό και εξοπλισμό δεν ήταν παρά μια μικρή μόνο έκφραση ευγνωμοσύνης όλων μας”.

Αναφερόμενος στην οικοδόμηση του “νέου ΕΚΑΒ”, σημείωσε: “Ήδη είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης έκτακτων περιστατικών, καθώς απορρόφησε στις δομές του το παλιό εθνικό κέντρο υπηρεσιών υγείας και προχωρεί η στενή διασύνδεση με τα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων. Είναι μια κρίσιμη μεταρρύθμιση για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές αλλά και περιστατικών όπως οι καρδιακές ανακοπές ή τα εγκεφαλικά”.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η απαλλαγή φόρου στα πτητικά επιδόματα θα ισχύει και για τους διασώστες των αεροσκαφών του ΕΚΑΒ. “Θα προχωρήσουμε σε νέες απαραίτητες προσλήψεις και θα δρομολογήσουμε τις διαδικασίες ώστε το προσωπικό του ΕΚΑΒ να έχει διαρκή εκπαίδευση”, σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Πηγή: pierianews.gr