Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου μαζί με το υπόλοιπο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και διατάξεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Αναλυτικότερα:

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό να κλείσουν οικονομικές δραστηριότητες, αν τα κρούσματα αυξηθούν: «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή. Σκοπός είναι να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”. Είναι ακριβώς το αντίθετο.

Βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε. Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν. Τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επιστροφή click away – Click in shop στην Αττική

Τη λειτουργία των καταστημάτων της Αττικής με περιορισμούς, ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι συζητούν οι λοιμωξιολόγοι, το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι της αγοράς. Η πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι η λειτουργία καταστημάτων ένδυσης και υπόδυσης με το σύστημα “click in shop”. Δηλαδή, οι καταναλωτές θα κλείνουν ραντεβού για τις αγορές τους μέσα στο κατάστημα, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην ουρά. Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις συζητείται η λειτουργία με το σύστημα του “click away”, όπως έγινε την εορταστική περίοδο.

Για την ώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα με τη λειτουργία των καταστημάτων στην υπόλοιπη χώρα. Αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και των Γυμνασίων και Λυκείων, θα είναι η εκτίμηση που θα κάνει σήμερα το απόγευμα, η επιτροπή επιδημιολόγων, που συνεδριάζει εκτάκτως για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Πηγή: pierianews.gr