Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια εντοπίστηκαν σε Ρόδο και Καστελλόριζο. Πρόκειται πιθανότατα για χάπια που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές πριν από  τις επιθέσεις τους και τα οποία ήταν μέσα σε τσουβάλια και πλαστικές συσκευασίες που έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 13 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή ”ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΕΣ” της Ρόδου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων τα ένα από το άλλο, που περιείχαν συνολικά 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία. Πιθανόν ήταν ναρκωτικές ουσίες τύπου ”CAPTAGON” και ορισμένα χάπια ήταν αλλοιωμένα λόγω εισροής θαλασσινού νερού. Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800 δισκία .

ναρκωτικά χάπια

Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν στο Καστελλόριζο 40 συσκευασίες που περιείχαν δισκία, πιθανόν ναρκωτικές ουσίες, με εκτιμώμενη συνολική ποσότητα 80.800. Από τις μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσες περιπολίες των εμπλεκόμενων Λιμενικών Αρχών δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ναρκωτικά χάπια

Πηγή: pierianews.gr