Νέα, συμπληρωματική, ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου που ήδη κρατείται προσωρινά για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και έδωσε ήδη εξηγήσεις ως ύποπτη για τις δολοφονίες και των δυο άλλων παιδιών της.

Όμως οι διωκτικές αρχές έχουν, όπως εκτιμούν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η 33χρονη κρατούμενη είχε προσπαθήσει να σκοτώσει και πάλι την 9χρονη Τζωρτζίνα, λίγους μήνες πριν –όπως κατηγορείται– χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, άσκησε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς φέρεται να είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων γιατρών προκύπτει ότι η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα αποσοβήθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που στάθηκαν σωτήριες για τη ζωή του παιδιού.

Νεα απολογία

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διερευνά την υπόθεση αυτή και προχώρησε άμεσα στην ολοκλήρωση της έρευνας -μόλις μέσα σε δυόμισι μήνες- έχει ήδη δρομολογήσει για αύριο το πρωί τη συμπληρωματική απολογία της κατηγορούμενης, η οποία θα προσαχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων .

Η Ρούλα Πισπαιρίγκου, όπως έχει δικαίωμα, μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και έναντι αυτής της σοβαρής κατηγορίας που της αποδίδεται.

Πηγή: pierianews.gr