Στη μάχη μεταξύ δυο αθλητριών που έγραψαν αμφότερες ιστορία για τις χώρες τους, την Elena Rybakina και την Ons Jabeur, η Rybakina αν και νεότερη φάνηκε πιο έτοιμη από την Jabeur, έπαιξε καλύτερα όταν τα μπαλάκια “βάρυναν” και επιβλήθηκε της Νο.2 στον κόσμο Τυνήσιας με 3-6, 6-2, 6-2, για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon.

Η Jabeur ξεκίνησε καλύτερα στον τελικό, η Rybakina όμως βρήκε τα πατήματά της από το 2ο σετ και έκτοτε η Τυνήσια δεν μπόρεσε να παίξει στο ίδιο επίπεδο με την Καζάκα, που πήρε τις πρωτοβουλίες, κυριάρχησε και φάνηκε πολύ πιο ήρεμη στα κρισιμότερα σημεία, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή σε 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα, χάνοντας μόλις 4 games στα 2 τελευταία σετ.

Πιο αναλυτικά, η Jabeur στάθηκε καλύτερα στο 1ο σετ, κάνοντας ένα γρήγορο break για το 3-1. Στη συνέχεια είχε 2 break points για να κάνει και το double break, με τη Rybakina να αντέχει και να μειώνει σε 3-2. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της η Jabeur, η οποία τελικά πήρε και το δεύτερο break στο 9ο game και ολοκλήρωσε το 2ο σετ με 6-3.

H Rybakina ωστόσο όχι απλά δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αλλά αποδείχτηκε ψυχραιμότερη στις πιο κρίσιμες στιγμές των επόμενων λεπτών, όταν το παιχνίδι μπορούσε να ξεφύγει για τα καλά από τα χέρια της.

Η 23χρονη Καζάκα έκανε break στο 1ο game του 2ου σετ και στο επόμενο game έσβησε ένα break point, για να κάνει το 2-0. Στο 4ο game έσβησε άλλα 3 break points και κράτησε ξανά το σερβίς της για το 3-1, ενώ στο επόμενο game “έσπασε” ξανά τη Jabeur και έφτασε στο 4-1, αποτελειώνοντας ουσιαστικά το σετ. Χάνοντας μόνο έναν πόντο στα δυο επόμενα service games της, η Rybakina έφτασε στο 6-2.

Η Καζάκα έπειτα άνοιξε και το 3ο σετ με ένα break, για να κάνει το 2-0 και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη Jabeur, για την οποία στένευαν τα περιθώρια και την κατέβαλλε η πίεση. Η Rybakina διατήρησε τον έλεγχο στο 3ο σετ, ακόμα και στο 6ο game, στο οποίο χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει το σερβίς της για να κάνει το 4-2.

Μετά απ’ αυτό τα όνειρα της Jabeur μηδενίστηκαν, με τη Rybakina να κάνει ένα νέο break για το 5-2 και να σερβίρει επιτυχώς και χωρίς ίχνος πίεσης για το 6-2, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή σε 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα στο Centre Court.

Πηγή: pierianews.gr